Venetië

Een vakantie Venetië is natuurlijk pure romantiek. Laat je samen met je grote liefde rondvaren in een gondel door de smalle kanalen van de stad. Of geniet van het heerlijke Italiaanse eten in combinatie met de zon. Het is een heerlijke romantische stedentrip waar jullie samen een weekend naartoe kunnen. De stad heeft ontzettend veel mogelijkheden om te ontdekken. Het is fantastisch als je hier de tijd voor kan nemen en hier samen een compleet weekend voor uittrekt. Wij zijn nog steeds stiekem verliefd op deze prachtige bestemming in het noorden van Italië.

Bekijk vakanties in Venetië

Dé stad van de liefde in Italië

Voor Frankrijk is Parijs natuurlijk de stad van de liefde. Venetië is voor Italië de hoofdstad van de liefde. Verliefde stelletjes komen hier naartoe om van elkaar en de prachtige stad te genieten. Jullie worden samen omringt met prachtige oude gebouwen en de zon schijnt hoog aan de hemel. Spaar alsjeblieft voor een tocht met de gondel. Ondanks dat het niet goedkoop is kunnen we ons geen betere ervaring herinneren. De stad heeft genoeg in petto voor een heerlijke vakantie Venetië. Jullie zijn er samen even tussenuit en kunnen de liefde weer laten opbloeien.

Geniet samen van de vele bezienswaardigheden

Naast de liefde en de zon zijn er ongelofelijk veel bezienswaardigheden waar jullie van kunnen genieten. Met de watertaxi kunnen jullie je snel over de ruim 150 kanalen verplaatsen. Bezoek uiteraard het centrum met het beroemde San Marco plein. Je vindt hier een prachtige basiliek uit 1060. Beklim hier ook de bekende klokkentoren voor een prachtig uitzicht over de stad. Of reis af naar de beroemde Rialto brug waar je even overheen moet lopen. Op de brug zitten ook nog eens winkeltjes waar je kan shoppen voor unieke souvenirs. Vaar ook met de watertaxi een keertje over de Canal Grande. Dit is de mooiste kanaal van Venetië en zeker de moeite waard om overheen te varen.

Pak een terrasje en geniet van de Italiaanse tapas

Wist je dat je in Venetië ook kan genieten van tapas? Er is niets romantischer dan samen een bezoek aan de stad brengen en de Italiaanse tapas te proeven. Cicchetti worden deze Venetiaanse tapas genoemd. Je kan ze heerlijk met een drankje proeven op één van de vele terrasjes in de stad. In de wijk Dorsoduro vindt je de mooiste terrassen waar jullie samen kunnen genieten van het Italiaanse leven.

Boek je eigen vakantie Venetië

Dromen jullie al om naar deze prachtige stad in Italië te gaan? Op onze website verzamelen we regelmatig aanbiedingen voor romantische hotels in deze stad. Jullie kunnen hier heerlijk samen genieten van een romantisch weekend weg. Dankzij onze scherpe aanbiedingen wordt een bestemming zoals Venetië ineens verrassend betaalbaar. Wij vergelijken regelmatig de prijzen van verschillende reisorganisaties. Als er een leuke aanbieding is voor deze bestemming, dan delen we deze direct op onze website. Je kan hier dus niet alleen inspiratie op doen voor de mooiste bestemmingen, maar ook je reis boeken. We weten zeker dat dit een geslaagde trip van jullie samen gaat zijn naar deze prachtige stad.